“Club Bizar” uit de lucht gehaald – Ypelo

Enter – In de middag van zondag 28 februari heeft Agentschap Telecom samen met de politie een illegale zendmast naar beneden gehaald.

De zendmast zond sinds vrijdagavond illegaal muziek uit. De zender was eigendom van radiozender “Club Bizar”. Het is niet bekend of er nog maatregelen genomen worden tegen de eigenaar van de mast, deze kan waarschijnlijk wel een flinke boete tegemoet zien.

Bij illegale uitzendingen wordt zonder vergunning uitgezonden. Vaak gebeurt dat met hoge zendvermogens en grote mobiele zendinstallaties. Daarbij wordt veel overlast veroorzaakt. Illegale uitzendingen verstoren de ontvangst van legale radiozenders en veroorzaken daardoor economische schade. Soms storen ze ook de ontvangst van radiozenders die bij calamiteiten een belangrijke rol vervullen. Ook verstoren ze vitale frequentiebanden die zijn toegewezen aan militaire en civiele luchtvaartinstanties en hulpverlenende diensten.

Vanaf 1 november 2013 legt Agentschap Telecom meteen een bestuurlijke boete op wanneer er illegaal in de omroepbanden wordt uitgezonden. Er wordt niet meer gewaarschuwd. Deze aanpak is gericht op alle personen die betrokken zijn bij de overtreding. Bijvoorbeeld eigenaren of huurders van percelen met een antenne-inrichting of eigenaren of huurders van percelen met studio’s, die een antenne-installatie op afstand aansturen maar ook op personen die de illegale uitzending verzorgen. De hoogte van de boete is afhankelijk van de ernst en de verwijtbaarheid van de overtreding en kan oplopen tot 45.000 euro.

Laat een reactie achter!